מה צריך לדעת מתווך דירות? 5 עובדות לפני שיוצאים לדרך

מה צריך לדעת מתווך דירות? 5 עובדות לפני שיוצאים לדרך

הידעתם שעד סוף שנות ה-90 בישראל כל אחד יכל לקרוא לעצמו מתווך? אולי בגלל הרושם שדבק במתווכי העבר חסרי המקצועיות, ישנם רבים שחוששים מעסקאות לרכישה או לקניית דירה באמצעות מתווך.

ועדיין, על פי ההערכות כשליש מעסקות הנדל"ן שנסגרות הן דרך תיווך. כיום כדי להיות מתווך יש לעבור את מבחני ההסמכה של רשם המתווכים.

 

אז מה צריך לדעת מתווך דירות לפני שהוא מתחיל לעבוד?

1. רישיון בתוקף.

אם אתה רוצה להיות מתווך בארץ, מחובתך להשיג  את הרישיון הנדרש כדי  לפעול כסוכן. אם תעבוד כמתווך דירות ללא רישיון, מדובר בעברה על החוק .

 2. להיות כל הזמן עם היד על הדופק.

מתווך חייב להעשיר את הידע שלו בתחום כל הזמן וללמוד מה חדש בענף תוך כדי תנועה. ניתן למצוא שפע של קורסים בניהול נדל"ן, קורס השקעות, הרצאות בנושאים מקצועיים שונים ועוד.

3. קביעת מחיר.

נכון, לרוב המוכר תמיד יבקש יותר מידי והקונה ירצה מעט מידי. מתפקידך כמתווך מקצועי לדעת מה באמת ערכו של הנכס בשוק כדי שהמשא ומתן יהיה הוגן ובסופו של דבר תושלם עסקה שכל הצדדים בה יהיו מרוצים.

4. פרסום נכון.

כאשר סוכני נדלן מקבלים הצעות מאנשים למכור את הנכסים שלהם, הם מפרסמים את מודעותיהם בלוחות דירות, בעיתונים וגם באינטרנט. עם הזמן, סוכן תיווך מנוסה ילמד מהו אמצעי המדיה שהכי פועל לטובתו והכי יעיל מבחינת הלידים שהוא מביא. כדאי מאד גם להשתמש במדיה חברתית וצורך כך.

5. אסטרטגיה נכונה.

המטרה שלך כמתווך מצליח, היא לא רק להשיג לקוחות רשומים, אלא גם לענות על צרכיהם בשטח, להיות אמין וכמובן למכור נכסים! ככל שתגיעו לליבם של הלקוחות בדרך ישרה, כך השמועה שאתם אנשי מקצוע מהימנים תעבור גם למכריהם וכך תקבלו עוד עבודה בהמשך הדרך.

לסיכום, ענף הנדל"ן הוא ללא ספק ממלא ומאתגר, מתווך מצליח חייב לדעת שעליו להיות סבלני ולהתמודד עם כל המהמורות שיקרו בדרך: מתחרים בעייתיים, לקוחות קשים, עסקאות שנופלות ועוד. החכמה היא לקבל את הכל בחיוך ולהמשיך בהתמדה!